آموزش تعمیرات لوله کشیمقالات

اجزای تشکیل دهنده توالت فرنگی

توالت فرنگی یکی از دستگاه های مکانیکی ساده می باشد که با استفاده از سیستم بدون موتور، بی عیب و نقص کار می کند. این سیستم قرن هاست تا حدودی بدون تغییر بوده است. در اینجا به معرفی اجزای تشکیل دهنده توالت فرنگی می پردازیم.

توالت های امروزی ممکن است از لحاظ زیبایی با اولین توالت فرنگی اختراع شده توسط “جوزف براما” از یورکشایر انگلستان در سال 1778 متفاوت باشند، اما عملکردشان به طرز چشمگیری مشابه است.

با توجه به ساختار توالت فرنگی که تقریبا ساده است، اما با این حال باز هم سیستم عملکرد توالت فرنگی برای خیلی از مردم شبیه به راز و رمز باقی مانده، احتمالا به این دلیل که بیشتر عملکرد آن در داخل مخزن چینی اتفاق می افتد، دقیقا زیر دربی که به ندرت باز می شود.

دانستن عملکرد قسمت های داخلی توالت فرنگی و نحوه کار آنها میتواند در درک و رفع مشکلات هنگام بروز، به شما کمک کند. با کمی دانش، متوجه خواهید شد که بسیاری از مشکلات، به راحتی و بدون تماس با لوله کش و یا متخصص تعمیر سرویس بهداشتی توالت فرنگی به راحتی حل می شوند.

قسمت های داخلی توالت فرنگی
اجزای تشکیل دهنده توالت فرنگی

قسمت های مختلف توالت فرنگی

با برداشتن درب مخزن توالت فرنگی و کنار گذاشتن آن به دقت به قسمت های داخل فلاش تانک نگاه کنید و آنها را از نزدیک بررسی نمایید. در توالت های استاندارد، بیش از 95% قطعات شبیه به هم می باشد.

دسته فلاش تانک

دسته یا میله شستشو قسمت هایی هستند که فلاش تانک را تشکیل می دهند. هنگام بررسی دسته میبینید که به یک میله افقی متصل شده که آن هم به یک زنجیر یا سیم وصل می شود. دستگیره فلاش تانک توالت فرنگی گاهی شل می گردد و معمولاً با محکم کردن مهره پلاستیکی یا فلزی که در داخل مخزن قرار دارد میتوان برای رفع آن اقدام کرد. با چرخاندن مهره به سمت عقربه های ساعت، میتوانید دسته را محکم کنید.

زنجیر بالابر

زنجیر بالابر به میله ای وصل شده که به صورت عمودی به قسمت پایین مخزن می رسد. این زنجیر به دسته فلاش تانک متصل می باشد. با فشردن یا کشیدن دسته فلاش، مکانیزم توالت فرنگی عمل می کند که توسط آن دریچه شستشو در قسمت پایین مخزن باز می شود تا آب به داخل کاسه توالت فرو رود. خرابی این سیستم معمولا پیچ خوردگی یا شکستن زنجیر است. زمانی که فلاش تانک به خوبی آب را وارد کاسه نمی کند و یا با کشیدن دسته اتفاقی نمی افتد، مشکل می تواند از زنجیر بالابر باشد.

فلاپر (توپ مخزن)

زنجیر بالابر به یک پلاستیک متصل شده که از خروج آب به داخل کاسه جلوگیری می کند و آن را فلاپر می نامند. (در توالت های قدیمی امکان دارد فلاپر شبیه به توپ پلاستیکی باشد.) شاید نتوانید به طور واضح فلاپر را با وجود آب در مخزن مشاهده کنید، اما هنگام شستشوی توالت و تماشای عملکرد آن، این قطعه کاملا مشخص خواهد شد. زمانی که دسته فلاش را میکشید، فلاپر توسط زنجیر بالا آورده می شود تا آب ذخیره شده در مخزن از طریق دریچه تخلیه وارد کاسه شود و آن را شستشو دهد. خراجی این قطعه معمولا به خاطر فرسوده و یا پوسیده شدن فلاپر اتفاق می افتد که این مشکل سبب نشتی آب از طریق دریچه تخلیه می گردد و با تعویض آن مشکل برطرف خواهد شد.

دریچه تخلیه

این قسمت از جنس پلاستیک و یا فلز است که در انتهای مخزن قرار دارد و شکافی را تشکیل می دهد که آب فلاش تانک از طریق آن خارج می شود و هنگام فشردن دسته فلاش، آب ذخیره شده در تانک از طریق آن وارد کاسه می شود. این دریچه معمولا به وسیله یک لوله به کاسه وصل می شود. یک اورینگ بزرگ این دریچه را به خوبی آب بندی کرده تا آب داخل مخزن از درز این دریچه به بیرون نشت نکند.

لوله آبرسانی

متصل به مخزن فلاش، لوله آبرسانی اقدامات ایمنی را برای جلوگیری از سرریز شدن آب در مخزن در صورت قطع نشدن دریچه منبع آب، ارائه می دهد. اگر آب مخزن توالت سریز کند و از بالا به بیرون بریزد، نشان دهنده این است که آب بیش از حد مجاز داخل مخزن جمع می شود. در این حالت میتوان لوله آب رسانی به مخزن را قطع کرد.

شیر لوله آبرسانی

در زیر مخزن و دقیقا بر روی لوله آبرسانی توالت فرنگی، یک شیر برای بستن و باز کردن مسیر ورودی آب به مخزن قرار دارد. این شیر به شما این امکان را می دهد که هنگام تعمیرات توالت فرنگی، آب را قطع کنید. همه توالت ها دارای این شیر نیستند، اما نصب آنها یک ایده بسیار خوب است. با گذشت زمان، شیر لوله آبرسانی میتواند خراب شود، پس تعویض آنها یکی از رایجترین کارهاست.

فلوتر

فلوتر معمولا در سمت چپ فلاش تانک قرار دارد. فلوتر یک قطعه مکانیکی است که وظیفه آن پر کردن مخزن می باشد. این قطعه بر روی پر شدن دوباره آب تازه به داخل مخزن تمرکز دارد تا آب به میزان کافی ذخیره شود و از مخزن سرریز نکند. این قطعه و لوازم مربوط به فلاشینگ، بیشترین خرابی را دارند که جایگزین کردن و تعمیر آنها یک کار متداول است.

شناور توالت فرنگی

کلیه شیرهای منبع تغذیه دارای نوعی دستگاه شناور هستند که به منظور سنجش سطح آب در مخزن و قطع دریچه آبرسانی در هنگام رسیدن به سطح مناسب کمک می کند. در توالتهای قدیمی، ممکن است این قطعه یک توپ شناور باشد که به بازوی محوری افقی از شیر منبع تغذیه وصل شده باشد (به تصویر بالا مراجعه کنید). در توالت های جدیدتر، دستگاه شناور معمولاً یک فنجان شناور است که به میله عمودی شیر تأمین آب وصل شده. تنظیم دستگاه شناور همان چیزی است که به شما امکان می دهد سطح آب در مخزن را تنظیم کنید.

کاسه توالت

در ظاهر کاسه توالت فرنگی جایی است که تمام اتفاقات رخ می دهد. اما آنچه که اکثر مردم نمی بینند، قسمت کف کاسه است که دارای لوله های خمیده و تله مانند است که دقیقه شبیه به سیفون زیر سینک است. این لوله در حقیقت آب را داخل خود نگه میدارد تا از خروج گازهای فاضلابی جلوگیری نماید. این لوله های خمیده جایی است که گرفتگی ها در آنجا رخ می دهد و نیاز به استفاده از خدمات لوله بازکنی را ایجاد می کند.

مکانیزم عملکرد توالت فرنگی
اجزای تشکیل دهنده توالت فرنگی

مکانیزم عملکرد فلاش تانک توالت فرنگی

اگر درب مخزن فلاش را برداشته اید با یکبار فشردن دسته فلاش تانک می توانید نحوه عملکرد آن را مشاهده نمایید.

  1. با فشردن دسته فلاش، زنجیر بالابر فلاپر را برداشته و آب مخزن شروع به خالی شدن می کند و به داخل کاسه میریزد.
  2. آب خروجی از مخزن به همراه فاضلاب داخل کاسه از طریق لوله خروجی فاضلاب تخلیه می شوند.
  3. هنگامی که مخزن خالی میشود، فلاپر مجددا به جای خود بازمیگردد تا مخزن دوباره پر از آب شود.
  4. به محض اینکه شناور توالت فرنگی در مخزن فرو میرود، فلوتر شروع به پر کردن آب در مخزن می کند.
  5. هنگامی که شناور تا سطح تنظیم شده بالا می آید، آب مخزن را قطع می کند.

اکنون درک کاملی از قسمت های مختلف توالت و همچنین نحوه عملکرد اجزای داخلی توالت فرنگی دارید. هنگامی که مشکلی به وجود بیاید، احتمالا دقیقا می دانید مشکل از کجاست.

موفق و پیروز باشید.

3.5/5 - (17 امتیاز)

3 دیدگاه

  1. سلام میخواستم بدونم درب بالیی که تکمه تخلیه روش بسته میشه تو بازار موجوده چند جا رفتم پیدا نکردم میشه واسش با ام دی اف پلاستیکی ساخت ؟یا سایتی معرفی کنید که داشته باشن؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا